Bunyols de bacallà

 

 

 

 

Ingredients

 

 

 

  • 100 g. de bacallà esmicolat sec.

  • 3 cullerades soperes de farina.

  • 3 cullerades soperes d'aigua o llet -o 2 d'aigua i una de llet.

  • 1/2  culleradeta de cafè de llevadura en pols -tipus royal o canario.

  • 1 cullerada sopera d'oli.

  • All i julivert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com fer-ho

 

  • Dessalar el bacallà. Si ja és esmicolat, amb tres hores n'hi haurà prou. Si és un tros gros, feu-ho com es diu a les generalitats. També es pot comprar congelat, -no punto de sal- però no és tan bo.

  • Posar la farina dins un bol i anar-hi afegint l'aigua o la llet, remenant perquè no faci grums i quedi una pasta fina.

  • La pasta ha de quedar bastant espessa, com un puré molt consistent.

  • Capolar, pot ser amb picadora elèctrica, l all i un manadet de julivert: mesclar-ho a la pasta.

  • Afegir a la pasta el bacallà dessalat i la llevadura (llevat).

  • Afegir, també, la cullerada d'oli.

  • Remenar-ho tot bé.

  • Posar una paella amb oli i quan és ben calent tirar-hi a culleradetes de postres la pasta que ja tenim a punt i deixar-la enrossir: Dins la paella s'infla i forma els bunyols.

  • Servir-los amb verdura bullida o amb una amanida

Variant

En lloc de llevat en pols -ràpid- es pot fer amb llevat premsat -en diuen de forner-.

En aquest cas, s'ha de desfer el llevat amb una mica d'aigua calenta i fer igual la resta; però... molt important!!! s'ha de deixar reposar fins que tovi, com si fos pasta de pa o de coca.