Ingredients
-
100 g.
de bacallà esmicolat sec.
-
3
cullerades soperes de farina.
-
3
cullerades soperes d'aigua o llet -o 2 d'aigua i una de llet.
-
1/2
culleradeta de cafè de llevadura en pols -tipus royal o
canario.
-
1
cullerada sopera d'oli.
-
All i
julivert
|
Com
fer-ho
-
Dessalar
el bacallà. Si ja és esmicolat, amb tres hores n'hi haurà prou.
Si és un tros gros, feu-ho com es diu a les generalitats.
També es pot comprar congelat, -no punto de sal- però no
és tan bo.
-
Posar
la farina dins un bol i anar-hi afegint l'aigua o la llet,
remenant perquè no faci grums i quedi una pasta fina.
-
La pasta
ha de quedar bastant espessa, com un puré molt consistent.
-
Capolar,
pot ser amb picadora elèctrica, l all i un manadet de julivert:
mesclar-ho a la pasta.
-
Afegir a
la pasta el bacallà dessalat i la llevadura (llevat).
-
Afegir,
també, la cullerada d'oli.
-
Remenar-ho tot bé.
-
Posar
una paella amb oli i quan és ben calent tirar-hi a culleradetes
de postres la pasta que ja tenim a punt i deixar-la enrossir:
Dins la paella s'infla i forma els bunyols.
-
Servir-los amb verdura bullida o amb una amanida
Variant
En lloc de
llevat en pols -ràpid- es pot fer amb llevat premsat -en diuen de
forner-.
En aquest
cas, s'ha de desfer el llevat amb una mica d'aigua calenta i fer
igual la resta; però... molt important!!! s'ha de deixar reposar
fins que tovi, com si fos pasta de pa o de coca. |